Na náměstí TGM se může opět parkovat, ale maximálně 2 hodiny

Rada města Příbrami schválila na jednání v pondělí 18. června 2012 nový parkovací režim na náměstí T.G. Masaryka. Po skončení 1. a 2. etapy rekonstrukce náměstí TGM se zde může opět parkovat.

Od pondělí do pátku v době od 8 do 16 hodin se na náměstí TGM bude platit parkovné, a to zaplacením poplatku v automatu. Maximální doba parkování je 2 hodiny, platba za parkovné činí 10,- Kč za  ½ hodiny.

Parkovací karty pro trvale bydlící ani rezidenty nebudou pro náměstí TGM vydávány. Na vydávání těchto karet není žádný právní nárok. Zároveň na náměstí TGM nebudou vyhrazována žádná placená ani neplacená parkovací místa. 
 
„Cílem je, aby parkovací místa na náměstí TGM ve všední dny krátkodobě využívali ti občané, kteří přijedou na nákup do Pražské ulice, nebo si vyřídit náležitosti na úřady. Pro dlouhodobější parkování je možné využít záchytná parkoviště mimo centrum. Například u hřbitova, v Jiráskových sadech, či Pod Svatou Horou. Na náměstí jsme rovněž zrušili i veškerá vyhrazená stání,“ vysvětlil starosta Příbrami MVDr. Josef Řihák.